Sluit menu
About us
Company Body

Als smart technologiebedrijf ontwikkelt e-motionlabs grensverleggende enabling technology voor de micromobility revolutie met lichte elektrische voertuigen. 

De core van onze enabling technology bestaat uit slimme communicatiemodules waarmee e-bikes en e-steps geconnecteerd worden met de cloud. Via slimme toepassingen creëren we een veiligere, meer duurzame en efficiëntere e-ervaring, voor zowel de eindgebruiker als vlootbeheerders.

Wij gaan niet uit van een pasklare oplossing. Onze e-motionlabs technologie kan een oplossing bieden voor specifieke mobiliteitsuitdagingen.

Mijlpalen
Company Body
  • 2015: oprichting Click&Bike, met als doel het ontwikkelen van de eerste smartbike voor fietstoerisme
  • 2016: KINGO: de eerste Smartbike voor fietstoerisme met geïntegreerde navigatie en connectie met IoT plaform is een feit. De eerste tests worden uitgevoerd bij specifieke pilootlocaties in Belgisch Limburg.
  • 2017: 200 KINGO’s worden verdeeld in de Benelux, hetgeen waardevolle inzichten oplevert uit 15.000 ritten - goed voor 600.000 km - gereden in Nederland, Belgie en Duitsland.
  • 2018: business pivot en bedrijfsrebranding naar e-motionlabs met een nieuwe focus op de ontwikkeling van communicatiemodules voor lichte elektrische voertuigen
  • 2019: ontwikkeling van de eerste communicatie modules ingezet in diverse labs met van e-bikes en e-scooters  voor zowel OEM producten als aanbieders van mobiliteitsoplossingen

e-motionlabs