Sluit menu
Ondernemersplatform Limburg
Company Body

Ondernemersplatform Limburg

In het kader van SALK (Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat) richtten 6 Limburgse werkgevers- en sectororganisaties, Agoria, Boerenbond, Confederatie Bouw, UNIZO, VKW en VOKA, in juni 2013 gezamenlijk en onder voorzitterschap van Urbain Vandeurzen een breed gedragen Ondernemersplatform ‘Nieuw – Ondernemend Limburg’ op.  Centrale focus in het Actieplan Ondernemend Limburg is: ondersteunen en stimuleren van ondernemerschap in de regio en inzetten op groei door innovatie, internationalisering en het aantrekken van buitenlandse ondernemingen die zich wensen te vestigen in de provincie Limburg. Dit alles door een slagvaardige organisatie- en werkingsmodel, met de volgende 3 kern-elementen:

* Versterking van de innovatie- en accountwerking: het Innovatiecentrum wordt versterkt teneinde bedrijven te begeleiden richting innovatiestimulering en met het oog op business development.

* Versterking van de acquisitie-strategie├źn: om nieuwe activiteiten binnen te halen wordt, naast de invalshoek op ontwikkeling en innovatie, ingezet op het aantrekken van buitenlandse bedrijven via Locate in Limburg.

* Versterking van het ondernemerschap: met het Programma Transformatie wil het Ondernemersplatform inzetten op groei, export en transformatie van de eco-systemen. In dit programma wil het

Ondernemersplatform werken aan een sector gebaseerde transformatie aanpak, gekoppeld aan een doorbraakprogramma voor export en groei.

Ondernemersplatform Limburg

Corda nav
Kempische Steenweg 303 bus 101
3500 Hasselt
Corda6
011/27 23 12
Statistieken
3medewerkers