Sluit menu

Ecosysteem

Innovatief? Gedreven? Ondernemend? Op Corda Campus ben je welkom. In een tech regio waarin je inspirerend kan ondernemen. Corda Campus bestaat uit een ecosysteem van meer dan 250 bedrijven, elk in hun eigen sector en met hun eigen doel. Die campus-community is meteen ook onze grootste troef. Als ondernemer sta je er dus niet alleen voor. Zit je met vragen of problemen, dan kan je steeds terecht in het Corda ecosysteem. En dat rendeert. Kan je je al voorstellen wat er gebeurt als bedrijven op de campus gaan samenwerken? Juist ja: vuurwerk!

Het ecosysteem op Corda Campus bestaat uit meer dan 250 bedrijven, maar door nauwe samenwerking met UHasselt en PXL, én door de aanwezigheid van economische actoren op de campus als Agentschap Ondernemen, Innovatiecentrum Limburg, Flanders Investment & Trade en LRM maken we de veelbesproken tripel helixstructuur concreet en stimuleren we open innovatie.

Gerichte samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden met als hoofddoel kennis om te zetten in economische ontwikkeling. Door het gebruik van kennis ontstaan in het hoger onderwijs (research) is het bedrijfsleven in staat te innoveren en de resultaten om te zetten in groei.

Netwerken

1 plus 1 is 3 en netwerken is onmisbaar. Corda Campus wil professionals samenbrengen zodat ze zichzelf en elkaar kunnen versterken. Dat samenbrengen nemen we heel letterlijk: denk maar aan de Corda.Bar, ons meeting centrum of de evenementenhal. Daar vinden wekelijks interessante events plaats. Bovendien zijn het ideale plaatsen om samen nieuwe plannen te smeden. De oude omheiningen op de campus zijn verdwenen en maken plaats voor een open, groen park als bron voor rust en inspiratie. Iedere campusbewoner vindt op Corda Campus een stimulerende werkomgeving. Bedrijven kunnen zich op Corda Campus concentreren op hun core business en het creëren van meerwaarde. Dat is het uiteindelijke doel: het behalen van resultaten en het realiseren van groei in een stimulerende en motiverende omgeving. Een open campus voor open minded people.

Talentencampus

Corda Campus bestaat uit een internationale community van hoogopgeleide talenten. Mensen die dezelfde taal spreken en passie voor technologie delen. Great minds think alike. De ‘techies’ zoeken mekaar op om ervaringen te delen, innovatieve kansen en businessmodellen te bespreken. Het Corda Campus concept is erop gericht om net dat te faciliteren en het ecosysteem te stimuleren.

Het kloppende hart van de campus is Corda1. Alles komt hier samen. De Corda Bar, het Corda Kaffee, de Corda Cuisine als ontmoetingsplaatsen bij uitstek, maar ook de campus shop, het auditorium, etc. brengen dagelijks bewoners en bezoekers bij elkaar tijdens de lunch of bij een van de vele evenementen.

De campus heeft hierdoor een bijzondere aantrekkingskracht op talent. De nabijheid van universiteiten en hogescholen zorgt dan weer voor een continue instroom van die talenten.

Met het Corda Park van 3 hectaren met zijn groen, banken, vijvers ondersteunt ook de architectuur de open-innovatie-mindset.