Sluit menu
Terug naar overzicht
17 april 2017
Blog item

Begin maar eens een hotel te huren voor vergaderingen…

Zoals een wormpje in een appel, heeft BookWidgets zich binnengewrongen in het clubje van veelbelovende start-ups. Het bedrijf van Niels Vanspauwen, Bart Buckinx, Remco Tronçon, Lucie Renard en Xavier Van Elsacker wist zich vanuit de Corda INCubator een weg te banen naar extra financiering en een schare fans, die mee het concept van het digitale leerplatform uitdragen.

Is het jullie missie om schoolse leerstof interessanter te maken?

“We kunnen er niet omheen dat jongeren veel met digitale media bezig zijn”, zegt Managing Partner Bart Buckinx. “De leerstof op een digitale manier onder de knie krijgen en testen, sluit aan bij hun dagelijkse leefwereld. Omdat onze toepassing het werk eenvoudiger en minder tijdrovend maakt voor leerkrachten, is dus iedereen winnaar bij het product dat we ontwikkeld hebben.”

En worden jullie logischerwijze van alle kanten met lof overstelpt…

“We krijgen positieve feedback van de gebruikers, maar ook de investeerders, partners en de pers hebben ons recent veel aandacht geschonken. Dat is voor ons toch een indicatie dat we op de goede weg zijn.”

Een goede weg, die vertrekt vanop Corda Campus.

“We zijn hier terechtgekomen via Start-it @ kbc, wat ons -naast financiële en inhoudelijke steun- een zitje in de Corda INCubator heeft opgeleverd. Een locatie waar we heel blij mee zijn. Het leeft en bruist hier. De start-ups zoeken onderling naar synergie en maken elkaar sterker.”

Nog meer woorden van lof?

“Absoluut. De faciliteiten zijn top. Ik denk aan de IT-infrastructuur, het restaurant, de vergaderzalen,… Begin als starter maar eens een hotel af te huren als je een vergadering of seminarie wil organiseren… Hier is alles gewoon voorhanden. En dan spreek ik nog niet van de mooie omgeving, waar je ’s middags een wandelingetje kunt maken om het hoofd leeg te maken.”

Zegt jullie locatie ook iets over de status?

“Zeker. Onze aanwezigheid op Corda Campus zorgt voor uitstraling. Niet alleen klanten komen graag over de vloer, het is ook belangrijk om medewerkers aan te trekken. Als start-up moeten we voor de beste profielen concurreren met grote gevestigde waarden. Dat wij een prettige werkomgeving mee in de schaal kunnen gooien, is dan een welgekomen voordeel.”

En wat is de volgende stap op de goede weg?

“We bekijken alles zoals het komt. Op vlak van locatie zit er alvast geen rem op onze groei. Het aanbod van ruimte is hier zodanig flexibel dat we makkelijk kunnen schalen in functie van de benodigde capaciteit. We blijven dus nog lang in ons vertrouwde biotoop.”