Sluit menu
Terug naar overzicht
06 april 2016
Blog item

Blended learning levert nieuwe medewerkers op

Toen zusterbedrijven Fenego en Elision zowat een jaar geleden hun intrek namen op de 5e verdieping van Corda 1, konden de 49 mensen die er toen werkten, verstoppertje spelen zonder opgemerkt te worden. Nu er intussen al 40 collega’s zijn bijgekomen en bovendien heel wat studenten er praktijkgericht komen leren, moet er inderhaast nieuw meubilair worden aangesleept. Fenego en Elision, beiden gespecialiseerd in de bouw van toepassingen voor e-commerce, hebben duidelijk de wind in de zeilen, bevestigt projectcoördinator Suzy Buteneers.


Twee bedrijven in hetzelfde kantoor, leg dat eens uit?

Suzy Buteneers: “Waar Fenego oplossingen bouwt op basis van Java-technologie, gebruikt Elision hiervoor SAP. Dat is heel specifiek. Het zijn dus eigenlijk zusterbedrijven die veel gemeenschappelijke expertise uitdelen, maar met andere technologiën werken. Elision is eigenlijk ‘geïncubeerd’, maar telt nu zelf ook al 40 medewerkers. Veel jonge mensen van hier uit de buurt. Een aantal ook die het beu waren om elke dag op weg naar Antwerpen en Brussel in de file te gaan staan.”

Wat ook een voordeel is van Corda Campus?

“Inderdaad, omdat we van in de beginfase met veel Limburgers waren, gingen we op zoek naar een centrale uitvalsbasis. Die vonden we in Hasselt. Eerst nog in Corda 4, maar door de groei waren we genoodzaakt een grotere locatie te kiezen in Corda 1.”

Waar jullie eigenlijk een buitenbeentje zijn…

“Ja, als je onze omvang vergelijkt met de andere bedrijven, zijn we inderdaad a-typisch. Maar we voelen ons hier wel thuis. Er is een mooie kruisbestuiving met de starters en jonge groeibedrijven op de campus. Ze komen hier aankloppen voor advies. Anderzijds laten wij ons ook door hen inspireren en ontdekken we interessante start-ups.”

Zie je het team van Fenego en Elision regelmatig op Corda-activiteiten?

“Ja, we nemen zeker af en toe deel aan events, zoals de Corda keynotes en Aper’eau. Daarnaast maken we veel gebruik van de faciliteiten, zoals de vergaderzalen en de catering. We hebben hier de gewoonte om met de medewerkers ’s middags samen te lunchen. We laten brood, beleg en soep leveren door de Corda Bar.”

Er wordt gevochten voor de profielen die jullie zoeken. Hoe win je het pleit?

“We maken ons bekend via tal van kanalen, zoals advertenties, jobbeurzen, hackathons, stageplaatsen, enzovoort. Een nieuwe formule die we hier toepassen is die van ‘blended learning’. Studenten van de PXL vertoeven een heel jaar lang in onze kantoren. Ze krijgen hier hun lessen en passen de theorie toe in concrete projecten van ons. Een aparte vorm van onderwijs, die ook moet leiden tot de aanwerving van de beste afgestudeerden.”

En zo kunnen jullie verder groeien. Tot aan de horizon?

“Het aantal opdrachten neemt nog steeds toe. Onze aanpak, gekenmerkt door de totale ‘ontzorging’ van de klant, slaat aan. Ook vanuit het buitenland komt er meer belangstelling voor onze toepassingen. Zo hebben we klanten in de VS, Scandinavië en in onze buurlanden. Vandaar ook dat we in Nederland op een soortgelijke campus zijn gevestigd. We zitten dus zeker nog niet aan onze limieten!”