Sluit menu
Terug naar overzicht
Nieuws
04 februari 2018

Charge your car @ Corda Campus!

Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische wagen om de impact op het milieu te verkleinen. En dat juichen we alleen maar toe. Met het oog op de groei van het aantal e-drivers, hebben we alvast proactief enkele voorzorgen genomen. Zo merken we dat de laadpalen op onze campus steeds vaker voor lange tijd in gebruik worden genomen. Door de groei van de e-drivers community werd er nagedacht over een duurzaam model waarbij we een optimale bezetting van de laadinfrastructuur nastreven. Door je wagen betalend te laden, zorgen we ervoor dat iedereen voldoende laadtijd krijgt. Bovendien kan je vanaf nu ook snelladen, om extra snel weer op de baan te kunnen.   

Hoe werken de snelladers?

De snelladers ondersteunen drie laadprotocollen: DC CHAdeMO (50kWh), DC CCS (50kWh) & AC (43 kWh). Elk met zijn eigen unieke kabel en stekker. De snellader ondersteunt het gelijktijdig laden met een DC stekker en de AC stekker. De snellader ondersteunt niet het gelijktijdig laden met de DC CHAdeMO en DC CCS stekker.

Luminus installeerde één snellaadpaal op onze campus waar twee wagens op aangesloten kunnen worden.

Wat zijn de tarieven?

Sinds 1 april 2017 wordt er € 0,30 / kWh (inclusief BTW) aangerekend op de standaard laadpalen. Met de Luminus laadkaart worden je laadkosten maandelijks via automatische betaling verrekend. Via de Luminus portal www.luminus.be/powerpas beschik je altijd over een duidelijk overzicht van je laadsessies. 

Gebruikers van laadkaarten van andere operatoren blijven toegang hebben en laden tegen hetzelfde tarief. De afrekening gebeurt hier wel door je operator.  

Op de Luminus snellader is er een ander tarief van kracht vergeleken met de standaard laadpalen. Vanaf twee februari 2018 kost het laden op de Luminus snellader €0.35/kWh + €0.20/min. Een laadsessie aan deze laadpaal mag maximaal 30 minuten bedragen. Vergeet dus zeker niet om je wagen tijdig te verplaatsen om hoge kosten te vermijden.

Vragen? Problemen?

In geval van een probleem met het laadstation, uw Luminus Powerpas of overige vragen bel: 0800 18 774.