Sluit menu
Terug naar overzicht
07 maart 2017
Blog item

“Corda Bar: de belangrijkste vierkante meters van de campus”

Waar kan je als bedrijf beter gevestigd zijn dan in de buurt van je klanten en potentiële opdrachtgevers? Peeters Euregio Law, een jong en toch erg ervaren advocatenkantoor, heeft in functie van de specialisaties, gekozen voor een stek op Corda Campus. Zelfs een door de wol geverfd advocaat als Jan Peeters vindt hier de juiste klik met startende bedrijven en dynamische groeiers.

U bent niet bezig aan uw eerste stappen in de advocatuur, Mr. Peeters?

“Ik heb inderdaad al heel wat watertjes doorzwommen”, lacht de naampartner van Peeters Euregio Law. “Ik werd advocaat in 1982 en was onder meer actief bij Argus Advocaten, Monard-D’Hulst en Integra. De expertise die doorheen de jaren werd opgebouwd, mondt nu uit in een nieuw kantoor dat ik samen met vennoten Evelyn Aerts en Marco Wirtz ben gestart.”

Daarbij leiden alle wegen naar Corda Campus.

“Het was een bewuste keuze om ons hier te vestigen. Naast de specialisaties van oudsher in handelsrecht en arbeidsrecht, zijn we thuis in intellectueel recht en ICT-recht. Daardoor bevonden zich al heel wat van onze cliënten op de campus, waar we ook tal van andere ondernemingen met specifieke vragen in die rechtsdomeinen ontmoeten. Vandaar dat het een logische keuze was om ons kantoor in deze omgeving onder te brengen.”

Kan u zo meesurfen op de groei die zij doormaken?

“We geloven inderdaad dat Corda het kloppend hart wordt van de technologische ontwikkelingen in ons land”, zegt Evelyn Aerts. “Het is fijn daar middenin te zitten. De nabijheid is een voordeel. Ook naar Brainport (Eindhoven) en Aken. Door de gemeenschappelijke faciliteiten en activiteiten op de campus zijn contacten heel gemakkelijk. Dat is een goede basis voor zakelijke samenwerking. Het campusconcept spreekt ons tevens aan omdat het op maat is van onze eigen groei-ambities. Door de schaalbaarheid kunnen we in functie van de bijkomende medewerkers, evolueren naar een grotere entiteit.”

En intussen vindt u een plaatsje tussen het jonge geweld op de campus?

“Absoluut. We zijn zelf een jong kantoor en sluiten graag aan bij het dynamische karakter van deze omgeving”, aldus nog Jan Peeters. “We maken gretig gebruik van de ontmoetings- en ontspanningsmogelijkheden die er zijn. En van de horecafaciliteiten, die erg belangrijk zijn voor de cohesie van de campusbedrijven. In dat opzicht zijn de vierkante meters van de Corda Bar misschien wel de belangrijkste van de hele campus.”

Tot slot: De ‘Euregio’ in uw bedrijfsnaam doet vermoeden dat uw actieterrein zich ook buiten de campusmuren afspeelt?

“Klopt. We richten ons sterk op de omringende landen”, antwoordt Marco Wirtz. “In tegenstelling tot heel wat collega’s, kijken we voor groei niet in de eerste plaats naar Antwerpen of Brussel, maar naar Nederland, Luxemburg en sterk naar Duitsland. Zowel voor Belgische ondernemingen die de Duitse markt betreden als voor Duitse firma’s die hier zaken komen doen, lossen wij met onze German Desk de juridische vraagstukken op. Een markt waar we veel toekomst in zien. En ook voor die activiteit is Hasselt een ideale uitvalsbasis.”