Sluit menu
Terug naar overzicht
22 mei 2019
Blog item

Corda Connect: “De community levendig houden, dat wordt de grote uitdaging”

Marcells Journey in the spotlight!

Zo lang bestaat het bedrijf nog niet, maar toch heeft Nele Verrezen met haar Marcell al een hele ‘journey’ achter de rug. De mijlpalen zijn elkaar heel snel opgevolgd. Boek geschreven, vennoot andere weg zien uitgaan en ook nog een baby gekregen… De tocht is dus nog lang niet ten einde. En intussen bolt de business op een behoorlijk drafje verder.

Waar kunnen jullie andere bedrijven mee helpen?

“Wij zijn super in het begeleiden van verandertrajecten in organisaties. Mensen motiveren en goesting doen krijgen om hier hun schouders onder te zetten én te bouwen aan sterke teams, dat is ons vak.”

Jullie hebben de eerste stappen gezet in de Corda INCubator. Een plek vol nostalgie?

“Toch wel. Het is allicht de plaats waar je het meest de sfeer en de verbondenheid tussen de Cordabewoners voelt. Het weerspiegelt echt het ‘community-gevoel’ en dat is sterk. Wil je daarentegen weg van de drukte, dat kan op de campus even goed. Er is buiten altijd wel een houten bankje vrij waar je gedachten netjes kunnen geordend worden.”

Weet je nog waarom deze omgeving je zo sterk aansprak?

“Ja. Er waren meerdere redenen. Ik denk vooral aan de aanwezigheid van verscheidene sectoren, een ondernemende spirit die op de campus hangt en aan het diverse aanbod aan diensten, zoals de bank, supermarkt, drukkerij, enzovoort. Reken daar ook gerust de catering bij en de groene accenten die de campus kleur geven.”

Heb je nog huiswerk voor de Corda-directeur?

“Persoonlijk zou ik nog meer inzetten op leuke en inspirerende initiatieven die de (ondertussen toch al heel wat) aanwezige bedrijven korter bij elkaar brengt. Dit zou mogelijk de grootste uitdaging kunnen zijn voor een alsmaar groeiende campus.”

Kom je hier bedrijven tegen die indruk maken?

“Absoluut. Er zijn heel wat mooie voorbeelden van ondernemerschap. Ik vind het fout om hier slechts enkele of de ‘usual suspects’ te noemen, omdat ze allemaal andere kwaliteiten hebben. Iedere starter kan op de campus inspiratie vinden om zijn eigen verhaal te kruiden. Of je nu lokaal wil groeien, internationaliseren, een sterke strategie zoekt, enzovoort, van ieder aspect krioelt het hier van de voorbeelden die je het één en ander kunnen bijbrengen.”

Ben je klaar voor de komst van nog eens enkele honderden nieuwe bewoners?

“De extra gebouwen zullen zeker een nieuwe wind doen waaien op de campus. Wie er zich vestigt, zal op zijn beurt andere en bijkomende klanten, leveranciers en personeelsleden naar hier halen. Dat is voor iedereen interessant. Al wordt de uitdaging alleen maar groter om hier een hechte community te creëren en de voordelen daarvan tastbaar te maken.”

En de Oscar van de speciale vermelding gaat naar…

“Tom Devos van Intago, omdat hij gelooft in wat wij dag in dag uit doen. Een mooi voorbeeld van bedrijven die op en rond de campus iets voor elkaar kunnen betekenen.”