Sluit menu
Terug naar overzicht
03 januari 2018
Blog item

Corda Connect: meet Jidoka!

"Locatie is belangrijk om nieuw talent aan te trekken"

Corda-A is de plek waar je op de deur van een glazen box op het gelijkvloers, de naam Jidoka gaat terugvinden. Zaakvoerder Patrick Hellemans heeft voor deze uitvalsbasis gekozen om de verovering van het land in gang te zetten. Met een schare van verstandige specialisten gaat hij geen uitdaging uit de weg om complexe IT-problemen bij andere bedrijven de wereld uit te helpen.

Jidoka, is dat zoiets als een IT'er die je met ippon op de rug zwiert?

"De naam komt ook uit het Japans, maar daar houdt de vergelijking met een judoka op", lacht Patrick Hellemans. "Jidoka naar het Engels vertaald,  betekent 'automation with a human touch'.  En dat is precies waar we voor staan: IT-projecten met een belangrijk menselijk aspect."

Maar die mensen zie je nooit als je ze voor jaren detacheert?

"Net daarom doen wij geen detachering, maar werken we per project. Onze mensen zijn en blijven nauw verbonden met het moederhuis. Het is op dat vlak dat we ons net willen onderscheiden. Al onze collega's zijn deel van ons team en worden nauw betrokken bij het reilen en zeilen binnen Jidoka. De wederzijdse affiniteit vinden we heel belangrijk en zorgt ervoor dat we goede mensen kunnen aantrekken en behouden."

Als je sollicitanten vertelt over Corda Campus, dan tekenen ze toch meteen?

"De dynamische werkomgeving is zeker een troef om jongeren over de streep te halen. Al zijn de inhoudelijke uitdagingen en de goede sfeer minstens even belangrijke argumenten."

Laat je zelf weleens je baard trimmen op Corda of maak je gebruik van andere faciliteiten?

"Zeker, als consultancy-bedrijf wil je niet te veel tijd verspillen door verplaatsingen tijdens de werkuren. Doordat er hier voldoende catering- en vergaderfaciliteiten zijn, beperken we onze verplaatsingstijd aanzienlijk. De laagdrempeligheid van het wekelijkse 'happy hour' valt ook enorm in de smaak van onze mensen."

Mocht jij directeur van de Campus zijn, wat zou er direct nog mogen bijkomen?

"Allereerst wil ik graag bevestigen dat Raf Degens schitterend werk doet. Maar als ik toch een suggestie mag doen, zou het drastisch uitbreiden van het openbaar vervoer vanop de Campus mijn hoogste prioriteit krijgen. Onze wegen geraken steeds meer overvol, dus alle inspanningen die naar een oplossing kunnen leiden zijn belangrijk."

Hang je af en toe een wagonnetje vast aan andere bedrijven hier aanwezig?

"Absoluut, wij hebben bijvoorbeeld een vergaande samenwerking met Joyn, waarbij wij hen optimaal trachten te ondersteunen bij het bouwen van hun IT-oplossingen." 

Je vertoeft ook tussen heel wat startende ondernemers....

" Zeker. Wat ondernemers betreft, heb ik respect voor iedereen die deze keuze durft te maken en hierin ook succesvol wordt. Ondernemen is topsport en zou best wat meer gewaardeerd mogen worden door de algemene opinie."

Onze stem heb je, Patrick!