Sluit menu
Terug naar overzicht
14 maart 2019
Blog item

Corda Connect: "Tonen wie de baas is aan de kickertafel..."

StandUpCompany in the spotlight!

“Tonen wie de baas is aan de kickertafel…”

Denken is één ding. Doen een ander. Om mensen in gang te zetten en weerstand te overwinnen, moeten ze geïnspireerd worden. En dat kan niet iedereen. Wie slim is, schakelt hier StandUpCompany voor in, een jong bedrijf dat de vleugels uitsloeg vanuit de Corda INCubator. Marnick Vandebroek, voor heel eventjes professioneel losgekoppeld van zijn wederhelft Natalie Vandergraesen, heeft het woord en is ‘on stage’:

Jullie zijn niet te boeken voor een komisch halfuurtje, of toch? Wat doen jullie precies?

“Heel wat bedrijfsleiders weten niet goed hoe ze hun medewerkers moeten inspireren. Hoe ze de angst en weerstand tegen innovatie en transformatie moeten wegnemen. Of gewoon hoe ze een klant enthousiast kunnen maken over een volgend project. Het is niet iedereen gegeven om begeesterend over te komen en anderen aan te zetten tot actie. Nochtans is dat iets wat je kan leren en waar je in kunt groeien. Dat beseffen en zelf actie ondernemen is de enige manier om als professional vooruitgang te boeken. En dan duiken wij –van achter het gordijn- plots op in het verhaal.”

Vind je hier op de Corda Campus het geschikte kader voor je activiteiten?

“Zeker. Er is ruimte voor heel persoonlijke gesprekken, maar ook om ineens de grote massa te bespelen. Ik denk aan de grote conferentiezaal, die ik prachtig vind. Het is daar dat ons avontuur als zelfstandig ondernemer begon. Meteen voor een volle zaal van 250 ondernemers. En voor de rest zijn er heel veel faciliteiten. De horeca-voorzieningen uiteraard, maar ook de kleine, leuke hoekjes. Bezoekers neem ik altijd ‘toevallig’ even mee langs de kickertafel in Corda 1. Kan ik meteen even tonen wie de baas is :-) . “

Heeft die tafel de doorslag gegeven in de beslissing om destijds te kiezen voor Corda Campus?

“Nee, dat was door een vidée met Goele Lemmens in de Corda Bar :-) .”

Kriebelt het soms niet om hier en daar nog wat eigen bouwwerken te verrichten?

“Ik krijg de jeuk amper onder controle… Ik zou alvast automatische deuren installeren op Corda A, want dat duwen en trekken aan de wirwar van glazen deuren is alleen positief voor de armspieren…  Ik zou er ineens ook een hologram projecteren van een leuke dame die je welkom heet.

Van op het podium kijk je meestal neer op je publiek. Ook mensen waar je naar opkijkt hier op de campus?

“Zonder specifiek in detail te gaan: ik kijk op naar alle bedrijfsleiders die er ooit voor gekozen hebben om hier te starten en vervolgens, met ongetwijfeld veel vallen en opstaan, hun weg naar het succes hebben gebaand. Of nog aan het zoeken zijn, aan die glazen deuren… “

Kan er nog meer bij, of vind je de huidige drukte gezellig genoeg?

“Met de nieuwe gebouwen die stilaan klaar zijn om helemaal gevuld te worden, komen er nog meer opportuniteiten. Meer contacten, meer bedrijvigheid… De campus heeft nu infrastructuur om bijna elke Limburgse professional te huisvesten.”

Wie van de Campus vermeld je zeker in je toespraak als je de Nobelprijs voor Economie gaat afhalen?

“Dan denk ik graag terug aan de fijne tijd van hoe het ooit begon. Met de ‘harde kern’ van de INCubator, zoals PrintSimple, B-IT, Bluezoo, Convertis, Linda, Patrick,… Zij zijn een voorbeeld van samenwerken, plezier maken als ondernemers, en elkaar helpen om te groeien.”

Meer info? https://standupcompany.com/