Sluit menu
Terug naar overzicht
16 november 2017
Blog item

Corda Connect: "Wandeling op Corda is ideaal om sollicitant te leren kennen"

An en Lien Schalley hebben hun bedrijf TalentLink begin 2016 opgericht met de bedoeling om hun eigenzinnige visie op HR in de praktijk om te zetten. Om dat in optimale omstandigheden te kunnen doen, zochten ze een locatie met de geknipte faciliteiten. "In een business waarin de mens centraal staat, is het belangrijk om te bewegen in een inspirerende, dynamische omgeving waarin iedereen zich thuis voelt", zeggen ze. "Op Corda Campus hebben we dat biotoop gevonden."

Jullie profileren zich als het authentieke buitenbeentje in de sector. Hoezo?

"We stellen vast dat steeds meer wervings- en selectieprocedures door technologie worden overheerst. Elektronische vragenlijsten, video-interviews, LinkedIn-recruiment, online assessements, enzovoort. Dat is goed, maar we vinden dat het menselijke aspect daardoor in de verdrukking geraakt. Wij zweren bij een aanpak die probeert om de kandidaten helemaal te doorgronden. Daarvoor moeten omstandigheden die stress veroorzaken zoveel mogelijk uitgeschakeld worden. Anders krijg je geen objectief beeld."

Gebruiken jullie de faciliteiten van de campus daarbij?

"Zeker. Een gesprek bij een kop koffie in de bar of een wandeling langs de diverse gebouwen is vaak interessanter om een kandidaat te leren kennen dan een test of interview in een klein kantoor. Alle partijen, zowel wijzelf, onze klant als de kandidaat, hebben er belang bij dat een gesprek eerlijk en met open vizier gebeurt. Zoniet krijg je sociaal wenselijke antwoorden en een gekleurde visie op het talent dat voor je zit. Er is meer nodig dan een computer om achter de maskers van iedere kandidaat te kunnen kijken."

Wat weten jullie nog te waarderen op deze locatie?

"Door zoveel ondernemingen samen te brengen op één campus, ontstaat een leuke interactie. Het is eenvoudig om contacten te leggen met andere bedrijven en nieuwe mensen te leren kennen. Als selectiebureau is het bovendien interessant om hier talent met potentieel tegen het lijf te lopen. Het vinden van de perfect match kan ook toevallig gebeuren door op het juiste moment de 'witte raaf' te ontmoeten."

Netwerking is dus belangrijk.

"Inderdaad. Niet in het minst voor de nieuwe activiteit die we zijn opgestart. Daarbij nemen we high potentials met een vast contract in dienst bij ons. Vervolgens laten we hen, uiteraard binnen hun vakgebied, tijdelijke ondersteuning bieden bij diverse klanten. Ze krijgen van ons permanente opvolging en coaching, waardoor ze na enkele jaren een duidelijk beeld hebben van de richting die ze professioneel willen uitgaan. Hier op de Corda Campus vinden we de klanten met specifieke projecten, zodat we de continuïteit van opdrachten voor onze werknemers kunnen verzekeren."

Blijven jullie voor altijd op Corda Campus?

"Eerlijk? Dat is niet zeker. Momenteel voldoen de faciliteiten ruimschoots, maar misschien zijn er nog andere locaties die aansluiten bij onze visie. We kunnen ons voorstellen dat een knus ingericht herenhuis in de stad ook voordelen heeft om een sollicitant 'op zijn gemak' te stellen. Dat zijn afwegingen die moeten gemaakt worden op de momenten dat de tijd er rijp voor is."