Sluit menu
Terug naar overzicht
06 juni 2017
Blog item

Corda On The Move - gewijzigde verkeerssituatie in juli en augustus!

Corda Campus blijft groeien én daar hoort ook een nieuw, doordacht mobiliteitsplan bij. Meer Cordabewoners zorgen niet alleen voor meer dynamiek, ze brengen ook heel wat extra wagens met zich mee. Dat wil zeggen dat ook de mobiliteit op én rond de campus moet evolueren. Ons doel? Iedereen op een vlotte en makkelijker manier zich laten verplaatsen en parkeren op onze site.  

Omdat wij het belangrijk vinden om op de juiste manier te groeien, lieten we reeds een studie uitvoeren om een nieuw en kraakhelder mobiliteitsplan op te stellen. Het team van Wegen en Verkeer start binnenkort aan de eerste uitwerkingen van dit gloednieuwe plan. De werken gebeuren in verschillende fases.

Wat wil dit precies zeggen?

  • In fase 1: 1 juli tot en met 15 juli wordt de rotonde aangepakt. Deze zal volledig afgesloten worden. Omrijden is de boodschap! Dit kan via de Walenstraat of via de alternatieve Cordaroute. Het parkeergebouw en Corda 4 & 5 blijven steeds bereikbaar.

 

  • In fase 2 : 1 augustus tot en met 1 september wordt de ventweg naast de brug vernieuwd. Het parkeergebouw en de parkeerplaatsen in de onmiddellijke omgeving van Corda 4 & 5, blijven bereikbaar via een tijdelijke doorgang.

What else?

  • Bij een intelligente campus horen slimme verkeerslichten. De nieuwe verkeerslichten aan de toekomstige ovonde gaan zich aanpassen aan de actuele verkeerssituatie.
  • De lichten om af te slaan naar rechts, richting Zonhoven, verdwijnen. Hoera, een vlotte doorgang komt eraan!
  • Binnenkort kan je veilig je kinderen afzetten aan Kindsheid Jesu dankzij een nieuwe kiss-and-ride-zone.
  • Afslaan naar Corda 4&5 zal via een omweg gebeuren, maar de parking blijft bereikbaar.

Groeien vraagt tijd en werk, maar we doen onze uiterste best om de hinder tot een minimum te beperken. Heb je vragen? Stuur dan zeker een mailtje naar g.lemmens@cordacampus.com. Alvast erg bedankt voor je begrip.