Sluit menu
Terug naar overzicht
19 mei 2016
Blog item

'Door aanwezigheid op Corda is groei met 2 jaar versneld'

Twee jaar geleden was TriLED een start-up, die vanuit de garage van een privéwoning in Ham probeerde om voet aan de grond te krijgen. Vandaag staan er op de barbecuefeestjes die COO Kenneth Van de Velde op Corda Campus organiseert, al 14 vaste medewerkers vreedzaam te verbroederen. “De groei is meer dan behoorlijk,” zegt hij in alle bescheidenheid.
 

Energiebesparing is een hype. Toch steken jullie boven het maaiveld uit.

“Inderdaad. We focussen ons dan ook op bepaalde niches. Die bevinden zich vooral op de B-to-B-markt en in de grotere projecten als productiehallen, scholen, sportvelden, enzovoort. Bovendien doen we veel meer dan TL-lampen vervangen door led-verlichting. We hebben een inventieve sturing met sensoren ontwikkeld, waarmee op afstand de hele installatie kan bediend worden. De permanente monitoring laat toe dat er een uitgebreide rapportering is van het energieverbruik, zodat er snel kan ingespeeld worden om nog meer te besparen. Een totaalconcept eigenlijk. En dat slaat aan.”

Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Waarom loont het de moeite?

“Je moet weten dat de lampen die wij installeren, gemiddeld 92.000 uren kunnen branden. Dat is zowat 10 jaar volcontinu. Niet alleen verbruik je er minder elektriciteit mee, de onderhoudskost is bovendien aanzienlijk lager. Door de permanente monitoring, drijf je de efficiëntie telkens op, zodat de terugverdientijd van de investering echt peanuts wordt.”

TriLED is spectaculair gegroeid. Zo groot was die garage in Ham allicht niet?

“Na een jaar groeide het besef dat een nieuwe, professionele locatie noodzakelijk was. Dan ga je eerst kijken naar de Corda Campus, voor mij toch ‘the place to be’ voor economisch Limburg, en zelfs verder. Daar waar Limburg nog veel op zichzelf is gefocust, is Corda veel ambitieuzer en is de blik op de wereld gericht. Dat zorgt voor aantrekkingskracht, op diverse manieren.”

Is de locatie dan belangrijk om vooruitgang te kunnen boeken?

“Natuurlijk. Ik schat de impact van onze aanwezigheid hier op een omzetverhoging van 20 tot 30 procent. Ik durf gerust stellen dat we door naar Corda Campus te verhuizen, het groeiproces met 2 jaar hebben versneld. Je kunt hier van de beste ondersteuning genieten, op alle vlakken. De faciliteiten zijn uitstekend, het netwerk is aanwezig. Je kan commerciële relaties in de beste omstandigheden ontvangen. En voor mij misschien wel de belangrijkste troef: het helpt enorm om goede mensen aan te trekken. De beste profielen hebben oor naar jobs bij start-ups als ze de naam Corda horen vallen. Een fijne werkomgeving, met veel activiteiten en diensten rondom, dat spreekt erg aan bij sollicitanten.”

TriLED is dus een blijver?

“Er zijn voldoende opportuniteiten om hier ons bedrijf verder uit te bouwen. Wij zijn en blijven fan van Corda Campus!”