Sluit menu
Terug naar overzicht
15 november 2018
Blog item

“Een eenvoudig hotel, dat zou er nog bij mogen komen”

Epihunter is een al vaak gelauwerde start-up die geldt als uithangbord van de innovatieve groeibedrijven op de Corda Campus. Ondernemer Tim Buckinx voelt zich als een vis in het water in de schaduw van de voormalige watertoren. De smeltkroes van start-ups zorgt voor een unieke sfeer, vindt hij. En dat mag na de uitbreidingen niet veranderen.
 

Een ziekte voorspellen met een app? Dat klinkt futuristisch…

Tim Buckinx: “Wij geloven dat digitale technologieën een enorme impact kunnen hebben om mensen met epilepsie te helpen. Vandaag heeft 1 op 3 van hen, ondanks de medicatie, nog steeds onvoorspelbare aanvallen doorheen de dag. Met Epihunter creëren we oplossingen die ervoor zorgen dat epilepsie er minder toe doet, nét op momenten die ertoe doen.”

Wie geldt op de campus als inspirerend voorbeeld van jouw start-up?

“Dan denk ik aan andere ICT-ondernemers die hier mooie projecten realiseren, zoals Wouter en Tom (Ugentec), Patrick Hellemans (Jidoka) of Lars Grieten en Bieke Van Gorp (Fibricheck).

Hebben zij een rol gespeeld in je keuze om hier van start te gaan?

“Niet direct. Het is vooral de hoge concentratie aan startups en de sfeer die de hele campus uitstraalt, die creatieve goesting geven om goeie bedrijven op te zetten en leuke dingen te doen.”

Wat zijn voor jou de highlights van de campus?

“De watertoren is een blikvanger, maar zeker ook de Corda Incubator, het grasplein voor de Corda Bar als ontmoetingsplaats, de horecafaciliteiten en zeker ook de uitbreidingen van Corda 2 en 3.”

Is daarmee het plaatje rond, of kan er nog meer bij?

“Als ik mag fantaseren: een eenvoudig hotel, betere toegangswegen voor fietsers, een bikesharing-setup en innovatieve oplossingen om meer sharing tussen de verschillende Limburgse campussen op poten te zetten.”

Is er dan nog niet genoeg uitwisseling van kennis en ervaring?

“Wat mij betreft kan het nog meer en beter. Het valt op dat vlak af te wachten wat de komst van Cegeka gaat teweegbrengen. De focus mag niet verschuiven van de start- en scale-ups naar de twee grote spelers, Cegeka en Cronos. Dat zou de sfeer niet ten goede komen, ook al omdat de kleintjes de kans moeten krijgen om diverse types van goed personeel te kunnen aantrekken.”