Sluit menu
Terug naar overzicht
12 juli 2016
Blog item

Fijne werkomgeving draagt bij aan arbeidsvreugde

Kunt u zich voorstellen dat er een dag moet gewerkt worden zonder over internet of uw computer te beschikken? ICT is zo cruciaal in bedrijfsprocessen, dat de minste hapering direct grote gevolgen heeft. Om vanop afstand zowel proactief als reactief te kunnen ingrijpen, heeft Integrio met ConnecThor (Corda 7) een tool ontwikkeld, waardoor KMO’s op beide oren kunnen slapen…

Dit bedrijf lijkt ontstaan te zijn uit een bepaalde frustratie?

“Nee, dat niet”, ontkennen Luka Parade en Pieter Hayen van Integrio. “ ConnecThor is eerder ontstaan uit een zakelijke opportuniteit. Het is zo dat Bram Pieters, oprichter van het bedrijf, al vele jaren actief is als ICT-consultant. Daarvoor rent hij van het ene bedrijf naar het andere, soms ook om heel eenvoudige dingen op te lossen. Om het zichzelf wat makkelijker te maken, heeft hij dan samen met ons team, een toepassing gemaakt, waarmee alle ICT-processen van een bedrijf, op afstand kunnen gemonitord worden. Een soort dashboard, dat de stand van zaken weergeeft van de computers, printers, camera’s, of wat dan ook, en een alarm uitstuurt als er iets dreigt mis te lopen.”

Een soort noodcentrale, die diverse bedrijven tegelijk in de mot kan houden?

“Juist. Als we vaststellen dat bijvoorbeeld de harde schijf van een belangrijke computer dreigt vol te geraken, een cruciale server het begeven heeft, er een cyberaanval is geweest of er een back-up moet gemaakt worden, kunnen wij direct in actie schieten. Meestal vanop afstand (in 80% van de gevallen), maar uiteraard ook ter plaatse indien nodig. Dit 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.”

De klant zal eventuele problemen dus niet eens opmerken?

“We voeren een heel open communicatie, dus wordt de klant uiteraard wel altijd verwittigd als we een ingreep hebben gedaan. Bovendien kan hij het dashboard met de variabelen van zijn ICT-omgeving ook altijd en overal zelf raadplegen. De mogelijkheid om zelf alles op te volgen, is uniek. Ideaal voor KMO’s, die niet over een eigen IT-dienst of externe partner beschikken.”

Geen gevaar voor koppelverkoop met soft- en hardware als er iets stuk gaat?

“Neen, helemaal niet. Integendeel zelfs. Ons voordeel is dat we helemaal onafhankelijk zijn, en dus het merk aanbevelen dat het meest geschikt is voor iedere klant. Daarnaast bieden we ook optionele diensten, zoals back-ups van bedrijfsgegevens, die niet op lokale servers maar bij ons, in de cloud, worden bewaard en dus de garantie geven dat er niets kan verloren gaan. Nog zo’n dienst die we ter beschikking stellen is ‘voice over ip’ of telefonie via internet. Zo kunnen klanten goedkoper bellen via onze oplossing.”

ConnecThor staat nu in Corda Connect. Hoe geraakte het bedrijf geconnecteerd met de site? 

“We zijn gestart in Tongeren en eigenlijk verhuisd naar waar onze business is. Hier op de campus zijn erg veel KMO’s en starters gevestigd, die allemaal tot onze doelgroep behoren. We profiteren bovendien mee van de enorme uitstraling die de Corda Campus heeft als kloppend hart van de technologiesector. We nemen zoveel mogelijk deel aan activiteiten en maken gebruik van de faciliteiten. Maar het belangrijkste is dat het hier plezant is. Een fijne werkomgeving draagt veel bij tot de arbeidsvreugde. We zoeken trouwens nog een aantal mensen die dat bij ConnecThor willen komen ervaren…”