Sluit menu
Terug naar overzicht
30 mei 2017
Blog item

'Klanten worden happy van onze aanwezigheid op Corda

Met 4 zijn ze nu op Corda, het team van Dropsolid. CEO Dominique De Cooman is echter ambitieus, en mikt resoluut op meer dan 50 werknemers. “De flexibiliteit van de campus laat toe dat we binnen dezelfde werkomgeving het team kunnen laten groeien”, zegt hij. “De sfeer die hier heerst, is erg belangrijk om talent aan te trekken.”

Voor wie jullie nog niet mocht kennen: waar is Dropsolid voor in te huren?

“Kort en simpel: wij bouwen websites. Dit zowel in basisvorm, als met alle toeters en bellen. We gebruiken hiervoor Drupal-technologie, wat alles eenvoudiger en goedkoper maakt. Dat is belangrijk, want alle ondernemingen moeten de digitale transformatie maken, maar ze doen dat in verschillende snelheden. Vandaar dat wij een aanbod uitwerken in pakketjes. Zo kunnen ze à la carte kiezen hoe ver ze willen gaan in hun digitale aanwezigheid. We willen daarbij één aanspreekpunt zijn. Daarom bouwen we ook toepassingen zoals CMS-systemen, webshops, enzovoort.”

Jullie zijn gestart in Gent, en willen nu het hele land veroveren?

“Onze wortels liggen inderdaad in Gent, waar we intussen een team van 55 mensen vormen. We merken ook in andere regio’s veel potentieel. Daarom hebben gekozen om ons aanbod uit te rollen. Zo hebben we een overname gedaan in Geel en zijn we gestart met een afdeling op Corda Campus.”

Hoe evident was die keuze?

“Voor ons heel logisch en wel om diverse redenen. Als bedrijfsleider van een dynamische organisatie vind ik het belangrijk dat de infrastructuur heel flexibel en betaalbaar is. Dat vind ik terug op Corda, want je betaalt gewoon per zitje. Dat maakt de formule laagdrempelig, en daar hou ik wel van. Ook de rest van de manier waarop starters worden opgevangen, is erg uitnodigend. Patrick Kestens heeft in de incubator gezorgd voor een leuke plaats om te werken.”

En vinden jouw medewerkers dat ook?

“Zeker. De aanwezigheid van andere dynamische en gemotiveerde jonge mensen zorgt voor inspiratie. Er is altijd actie en innovatie te vinden. Dat is niet alleen belangrijk voor bestaande medewerkers, maar ook voor het aantrekken van potentiële collega’s. En zo maken we de cirkel rond, want de happiness van ons personeel straalt af op onze klanten. Als we die happy kunnen maken, draait onze business. De keuze van onze vestiging draagt dus in aanzienlijke mate bij aan het succes van onze onderneming. Als Digital Business Company kunnen we dus nergens beter zitten dan op Corda.”