Sluit menu
Terug naar overzicht
26 april 2016
Blog item

Mix van bedrijf en universiteit zou hier zeker niet misstaan

Wist je dat… er bedrijven bestaan die als businessmodel de werkdruk van professionals kunnen verlagen? Meer nog, met Långstrump Appreciative Coaching bevindt zich een wereldwijd expert in deze nichemarkt binnen de muren van de Corda Campus. Zaakvoerder Suzy Kimpen, nochtans geen staartjes of verschillende kousen, legt uit hoe ze de ideale omgeving vond om haar praktijk uit de grond te stampen.

Pipi Langkous trekt de wijde wereld in. Ben je ook via een lang avontuur op de Corda Campus verzeild geraakt?

“Het is toch wel gebeurd door mijn nieuwsgierigheid te volgen. Ik was op zoek naar een plekje om fijn te kunnen werken, en ‘van horen zeggen’ wist ik dat de INCubator toch wel bijzonder was... Tja, dan heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en ben ik naar Patrick gestapt. Als coach en consultant ben ik wat atypisch voor de doorsnee-bedrijven in de INCubator, maar ik voel mij er wel thuis!”

Heb je al gevloekt om de keuze die je gemaakt hebt?

“Op dit moment heb ik alleen voordelen ondervonden, zeker met de komst van ‘de cockpits’. Voor mijn onderneming is die formule een grote plus, want voor mijn gesprekken heb ik nood aan privacy en rust, en dat kan ik in de cockpits vinden. De eilanden kunnen soms druk zijn, maar anderzijds vind ik het fijn om mensen om mij heen te hebben. De Corda Cuisine en de C-Bar zijn gezellige plaatsen om af te spreken met mogelijke cliënten en anderen. Een lekkere thee en een hapje dat is altijd fijn meegenomen. Het is centraal gelegen in Limburg en gemakkelijk te vinden voor iedereen.”

Weet je ook wat er buiten de muren zoal te beleven valt?

“Ja, want ik maak graag gebruik van de faciliteiten, zoals de Finse piste om een korte wandeling te doen tijdens de middag of tussen gesprekken. Ik ga in de toekomst nog meer gebruikmaken van de INCubator-accommodatie en de andere Corda-faciliteiten. Ik kijk er naar uit om ooit mijn eigen kantoor en praktijk te hebben op de Campus.”

Stel dat je carte blanche krijgt om één bedrijf naar Corda te halen…

“Dat is een straffe vraag. Ik kan niet kiezen voor één specifiek bedrijf, maar een combinatie van bedrijf en universiteit zou ik heel erg fijn vinden. Ik heb een deel van mijn training in CWRU (Ohio, Cleveland) gehad en mocht de Weatherhead School of Management een deel worden van Corda, dan zou dat een gigantische meerwaarde opleveren voor velen.”

En hét hoogtepunt voor jou tot dusver op de campus?

“Dan denk ik aan de opportuniteit die Patrick creëerde met het 'Pay it forward with Frank' (Frank Bekkers). Dergelijke initiatieven kunnen bijdragen tot het verbinden van ondernemers, starters en ervaren mensen. Echt super! Hoe meer ik er over nadenk: eigenlijk hebben wij op Corda heel veel potentieel van kennis en kunde, ervaringen en mogelijkheden. In de toekomst zal dit alleen nog verder uitbreiden.”

Wees maar gerust!