Sluit menu
Terug naar overzicht
02 mei 2019
Blog item

Onze fonkelnieuwe wayfinding app: the easy way to find your way @ Corda Campus

Vinden je klanten of gasten moeilijk de weg tot je bedrijf? Durven je bezoekers als eens verloren lopen op onze mooi campus? Goed nieuws! Om dit probleem de wereld uit te helpen, lanceren we samen met Cordabewoner Blooloc een prototype van onze fonkelnieuwe wayfinding app. Een wayfinding app? Inderdaad, je kan het vergelijken met Waze of Google Maps maar dan volledig afgesteld op de noden van onze campus en niet enkel rond de gebouwen, maar ook in het gebouw en op de verschillende verdiepingen.   

En er is nog beter nieuws want op maandag 6 mei gaan we reeds live met de eerste versie van deze nieuwe wayfinding app. In deze testversie worden énkel de gebouwen Corda 1 en Corda-A volledig indoor afgedekt, waardoor je effectief tot aan de deur van een bedrijf geleid kan worden. Voor bedrijven in de andere gebouwen brengt de app je slechts tot aan de receptie van het gebouw. Op die manier zal je merken dat je met de app echt kan ‘Corda-Wazen’.  Aan de hand van jullie ervaringen kunnen we aanpassen of bijsturen waar nodig.  Bij een positieve evaluatie van de app, volgt de rest van de gebouwen snel. Aan jou en je bezoekers dus om de wayfinding app te testen én feedback te geven. Hoe meer we leren, hoe sneller we kunnen uitrollen naar al de bedrijven op onze campus.

Om jullie wegwijs te maken met de mogelijkheden van de app. Gaat er op maandag 6 mei om 13.30u een demo-sessie door op het VOKA Theater in Corda-A. Ben je benieuwd en wil je graag wat meer info? Op een kwartiertje ken je alles over de app. Bovendien zullen we tijdens de demo ook tonen hoe je als bedrijf een yooBeeLink kan aanmaken en meesturen in een email-uitnodiging voor een meeting of event. Als je ontvanger op die zodra hij of zij aankomt op de campus, zal de wayfinding app automatisch openen en je bezoeker navigeren tot op de plek van de meeting. Handig, toch?

Hoe werkt het nu precies? Je kan een gratis tablet lenen aan het onthaal van Corda 1, je geeft vervolgens je bestemming in en je gaat op pad. De app toont je de route en werkt met duidelijke herkenningspunten: boompjes, gebouwen, ingangen, trappen… Enkel voor Corda 1 en Corda-A loopt de route tot aan de deur van een bedrijf. De pijltjes wijzen je makkelijk de weg die je moet volgen zodat je feilloos aankomt op je bestemming. Heb je een Android toestel? Dan kan je ook de QR-code scannen en de  beta-versie van de app zelf installeren op je Android toestel. Op de testversie voor Apple toestellen, moeten we nog even wachten.

Hou er wel rekening mee dat dit een prototype is en het dus gaat om een testversie. Aan de hand van jouw input willen we tot een definitieve versie komen. Bij het inleveren van de tablet vragen we je dus ook om snel je input mee te geven aan de hand van een paar korte vraagjes: werkte het goed, wat was er minder, waar liep je vast… zodat we deze feedback snel kunnen verwerken.

Ga dus de komende periode zeker op pad met onze wayfinding app. Nodig je bezoekers en collega’s uit om een tablet te lenen aan het onthaal en om hun bevindingen aan ons door te geven. Enkel zo kunnen we groeien tot een systeem dat een meerwaarde is voor jullie klanten, bezoekers, collega’s en leveranciers. Are you ready for it?

Heb je nog vragen? Suggesties of opmerkingen? Geef ons dan zeker een seintje via g.lemmens@cordacampus.com.

We kijken uit naar je feedback!