Sluit menu
Terug naar overzicht
21 september 2018
Blog item

“Raf Degens in een geel hesje, dan weet je dat het goed zit”

Ondernemer Stefan Vanluyten heeft niet één, maar drie bedrijven die op de Corda Campus gevestigd zijn. Hij kent de site dus als zijn broekzak, wat hij ook toont aan zijn bezoekers. Zijn droom als extra troef? Een zwembad in boven in de oude watertoren!

Bush, Ezra, Clooney en Leekens kennen we, maar waar staat jullie George voor?

Stefan Vanluyten: “George verdeelt speciale brievenbussen waarin pakjes op een veilige manier thuis of op het werk kunnen gedeponeerd worden. Ideaal voor mensen die af en toe producten laten leveren die ze online gekocht hebben. We bieden diverse modellen van pakketboxen aan, uiteraard online te koop. Als extra geeft George voor 150 euro aan waardebonnen cadeau om gratis online te shoppen. Dat vinden de mensen leuk!”

George voelt zich zeker niet eenzaam op de Corda Campus…

“Nee, want met HappyWebsites en vertaalbureau Atrado heeft George nog twee familieleden op de campus”, lacht de zaakvoerder van de drie ondernemingen. “De diversiteit aan bedrijven is wat het hier zo interessant maakt. Ik was destijds op zoek naar een locatie om me te herbronnen. Patrick Kestens heeft me met open armen onthaald en rondgeleid in Corda 1, dat toen nog in casco-fase verkeerde. Hun visie, het totaalaanbod aan faciliteiten, … het hele verhaal klopte gewoon en ik wist meteen: Dit mag ik niet missen. Inmiddels is dit al twee jaar onze uitvalsbasis.”

Twee jaar, dat is genoeg om nieuwelingen op de campus rond te leiden.

“Geloof het of niet, maar zo’n tour heb ik al voor onze bezoekers uitgestippeld. We starten bij de maquette aan het onthaal voor het overzicht en van daaruit gaat het naar de Incubator. Aansluitend laat ik de mooie vergaderzalen zien in de Conference. Dan via de buitentrapjes naar beneden en zo naar de vernieuwde Hal A. Via de oude Philips-gangen passeren we zo de Corda Bar, en dan via de Corda Latte en Cuisine en de verschillende booths, gaat het terug naar de hoofdingang. En sinds kort kunnen we gezellig afsluiten in het CORdAAT.”

Welke stop mis je nog als je hier rondloopt?

“Praktisch gezien zou een allround winkeltje leuk zijn. Om wat kleine zaken te kopen zoals kantoormateriaal, apotheekspullen of een krant. Of dit alles nu fysiek aanwezig moet zijn, laat ik in het midden. Maar je zou het binnen het uur moeten hebben. En qua fun zou een verwarmd zwembad met poolbar boven in de oude watertoren mijn stem krijgen.”

Welke mede-bewoners hebben indruk op jou gemaakt?

“De eerste aan wie ik spontaan denk, is Frank Bekkers. En verder heb ik Jonas Coenen en co, Wouter en Tom van Ugentec en Geert Houben van Cubigo de laatste jaren enorm zien evolueren. Maar starters moeten vooral in zichzelf geloven zonder zichzelf dingen wijs te (laten) maken. Een soort van Raad van Advies waar starters om de zoveel maand hun verhaal aan komen doen, zou misschien niet slecht zijn: om de realiteit onder ogen te zien of beter - nog harder het gas in te duwen.”

En weldra komen er nog een paar Corda-cijfertjes op de gebouwen bij. Leuk?

“Zeker. Ik hoop op nog meer inspirerende ondernemingen en leiders die zich samen met hun werknemers in de community mengen. Vooral dat laatste op peil houden, zal een uitdaging zijn.”

Werk aan de winkel voor directeur Raf Degens…

Ja, maar ik heb er vertrouwen in. Toen ik op 15 augustus naar kantoor kwam, zag ik Raf in een geel hesje mee de parking organiseren. Dat typeert zijn organisatie en verdient respect.”