Sluit menu
Terug naar overzicht
12 januari 2017
Blog item

Van tuinhuisje naar Corda Campus

Het kippenhok dat u op het dak van Corda 1 ziet, verschilt niet zo heel veel van de vorige stek waar Acid Press gehuisvest was. De specialist in videoproducties verhuisde immers van het ouderlijke tuinhuis in Berbroek naar een mooi kantoor op de campus. “We doen het eigenlijk vooral om wat meer onder de mensen te komen”, zeggen Benjamin en Dimitri Djahanbani.

Van paparazzi in Holywood naar een eigen bedrijf in Limburg. Vertel…

“Ik heb inderdaad lang in de VS gewoond, waar ik onder meer als persfotograaf en camerman aan de slag was”, vertelt Dimitri. “Maar ik had het daar wel gezien, en kwam terug naar België. Samen met mijn broer ben ik dan gestart met Acid Press, een professioneel productiebedrijf voor bedrijfsfilms, documentaires, fictie, video-animaties, enzovoort.”

Met het tuinhuis als uitvalsbasis.

“Inderdaad. Een knusse stek in de tuin van onze ouders, waar we heel ongestoord aan montages konden werken. ’s Middags gingen we bij mama een kom soep eten, bij wijze van spreken in pyama en op pantoffels. Heel comfortabel allemaal, maar niet echt bevorderlijk om de business uit te bouwen natuurlijk. Klanten konden we er bijvoorbeeld niet ontvangen.”

Dan was de overstap naar Corda Campus een cultuurschok?

“Zo erg was het nu ook weer niet (lacht). We wilden wat meer onder de mensen komen”, zegt Benjamin. “De contacten bleven voordien beperkt tot onze vaste klanten en wij zijn nogal sociaal ingesteld. Vandaar dat we op zoek gingen naar een dynamische omgeving. Zo hebben we Corda leren kennen, en toen we hoorden dat er kantoorruimte vrij was, hebben we niet lang geaarzeld.”

Beter?

“Absoluut. Er is op korte tijd al heel wat samenwerking ontstaan met de mensen die we hier tegen het lijf lopen. Er ontstaan leuke babbels aan het koffie-apparaat. Brainstorms, kruisbestuiving… het gebeurt hier allemaal. We maken ook gebruik van de horeca-faciliteiten beneden en huren vergaderlokalen af. Er is tevens meer regelmaat in de uren die we werken. Allemaal positieve effecten dus. En dan spreek ik nog niet over ons imago. Door op Corda Campus aanwezig te zijn, krijgt je bedrijf meteen meer aanzien. Bezoekers komen er graag over de vloer.”

Acid Press voelt zich dus meteen thuis?

“Ja, we maken deel uit van de community, ook al zitten wij niet direct in de IT-omgeving waar de meerderheid van de bedrijven in de incubator mee bezig is.”

En zijn de toekomstplannen intussen al gaan borrelen?

“Zeker. Waar we vroeger vooral in Brussel en Antwerpen actief waren, merken we nu een groot potentieel in Limburg zelf. Men staat hier steeds meer open voor de atypische benadering die wij hanteren. Daarnaast gaan we ook onze buitenlandse projecten uitbouwen, tot in de VS toe. Tot slot hebben we een aantal eigen concepten in de pijplijn, zoals documentaires en fictie die we zelf gaan ontwikkelen. Best spannend allemaal. Wij staan alvast te popelen.”