Sluit menu
Terug naar overzicht
22 september 2015
Blog item

“Het weekend inzetten aan de toog van Corda Bar”

Het is niet echt een ontroerend verhaal, de geschiedenis van Touching. De app-bouwer die zich in Corda 1 heeft genesteld, verwijst met de naamgeving eerder naar de emoties die ze met hun toepassingen willen losweken. En dat lukt vrij aardig, weet zaakvoerder Jasper Meurs te vertellen.
 

Hoe luidt de omschrijving van Touching, mocht er ooit een Wikipedia-pagina aan jullie gewijd worden?

“Begonnen als een kleine en bescheiden bouwer van apps voor mobiele toepassingen,” lacht Jasper Meurs, Managing Partner van Touching. “En ook: vrij snel uitgebreid met Touching Labs, een afdeling waarmee we niet in opdracht van klanten, maar op eigen initiatief apps ontwikkelen. Dat beschouwen we eerder als een speeltuin, om nieuwe ideeën en technieken uit te testen.”

Bevinden die ideeën zich in specifieke niches of zijn jullie van alle markten thuis?

“Onze klantenportefeuille is heel divers. Eerder dus het laatste. Al wil het toeval dat we veel opdrachten voor de toeristische sector hebben uitgevoerd. Met die ervaring hebben we een platform ontwikkeld, Livingstown genaamd, waarmee we een stad, regio, museum of andere attractie op een gebruiksvriendelijke manier aan bezoekers kunnen presenteren. Bijvoorbeeld in Peer, Leopoldsburg en Aalst hebben we al toeristische projecten met deze app in kaart gebracht.”

Wat is voor jou de belangrijkste meerwaarde om op de Corda Campus te resideren?

“Ik apprecieer de aanwezigheid van freelancers uit ons vakgebied. Wij hebben als jong bedrijfje niet altijd fulltime medewerkers nodig, en dan is het handig om hier tijdelijke specialisten aan te treffen. Je ontmoet bovendien andere jonge ondernemers, bij wie je ideeën kan aftoetsen. Zo hou ik hier op kantoor soms ‘white board-sessies’, waarbij andere Corda-bewoners als sparringpartners dienen en waardevolle feedback geven op onze ideeën.”

Ben je jaloers op het parcours dat andere Corda-bewoners hebben afgelegd?

“Er zijn zeker mensen waar ik naar opkijk. Bijvoorbeeld Wouter Uten, die met zijn UgenTec een indrukwekkend traject heeft afgelegd. Waar is de tijd dat we nog samen het BRYO-programma van Voka volgden... Ik heb ook veel bewondering voor Tom Pennings van OnSophic. Hij is gestart in Silicon Valley en maakt nu de omgekeerde beweging naar Limburg. En... ook regelmatig aan de toog terug te vinden!”

Nog van die toogmakkers op de campus?

“Er zijn wel enkele ‘usual suspects’ op het wekelijkse happy hour in de Corda Bar (lacht). Patrick Kestens en Martijn Van Mierlo bijvoorbeeld. Zo wordt het weekend altijd goed ingezet. Wel gezellig, die informele netwerkmomenten. Dat geldt ook voor de Corda Keynotes, bijvoorbeeld. Of Aper’eau, dat hier enkele keren heeft plaatsgevonden.”

Trouwens: ook al ingeschreven voor de fitnessclub Qlife?

“Goh... Altijd als ik de mensen zie lopen op de Finse piste, overweeg ik wel om mee te doen. Het is er alleen nog niet van gekomen. Alle voorzieningen zijn er nochtans, dus eigenlijk zijn er geen excuses meer. Next time!”