Sluit menu
Terug naar overzicht
25 oktober 2016
Blog item

“Zelfs oude rotten in het vak horen thuis in Corda INCubator”

Het bedrijf bestaat amper een jaar, en toch huizen er nu al 19 medewerkers in wat sommigen het mooiste kantoor van Corda Campus noemen. Scapta, een specialist in het optimaliseren van bedrijfsprocessen met Microsoft-technologie, gaat hard. CEO Alex Vandereycken heeft sinds kort zijn team ondergebracht in Corda 6, waar de verf amper gedroogd is en de laatste meubels nog moeten geleverd worden. “Iedereen die in de IT van start gaat, moet eigenlijk naar deze campus komen”, vindt Alex Vandereycken.

Scapta heeft meteen een vliegende start genomen. Is er mechanische doping in het spel?

Alex Vandereycken (lacht): “Neen, dadelijk bij de opstart kregen we de kans om de Microsoft-specialisten van IT-Solutions over te nemen. Een sterk team met  veel ervaring in de zakelijke software waarmee wij de klanten willen bedienen. We hebben die opportuniteit met beide handen gegrepen en zijn zo dus erg snel kunnen groeien.”

Daarvoor zaten jullie al op de Corda Incubator. Daar zou je niet meteen routiniers met een rijkgevulde carrière verwachten….

“OK, mijn vennoot Peter Moerman en ik hadden inderdaad al heel wat watertjes doorzwommen bij Helios IT, later Norriq en Frank Auwers is vennoot van eerste uur via IT Solutions. Maar in een start-up zijn de omstandigheden helemaal anders. We zijn sterke ‘believers’ van de start-up community hier op Corda. Zeker in de IT-sector, waar er heel wat ervaringsuitwisseling en kruisbestuiving mogelijk is. Ook naar nieuwe klanten toe zijn er veel opportuniteiten, aangezien we zowel starters als kmo’s en grote bedrijven bedienen. Bovendien is de samenwerking subliem met de mensen die hier zorgen voor de organisatie van de events, de infrastructuur, de versterking van het netwerk, enzovoort. Zulke faciliteiten zal je elders in België moeilijk vinden.”

Faciliteiten? Je lijkt me nog niet bij de Corda-barbier geweest te zijn?

“Toch wel. Superhandig, want het spaart heel wat tijd uit in het weekend. Ook van de andere diensten maken we gebruik. ’s Middags sneleen broodje halen, even langs het bankkantoor of voor een nieuwe telefoon binnenspringen bij Essec… Toch super?”

Het biotoop is goedgekeurd om hier de Scapta-business te laten floreren?

“Zeker. We zijn een ‘no server based’ company, wat wil zeggen dat we alles doen via het Microsoft-platform in de cloud. Zelfs onze telefooncentrale staat bij Proximus in de cloud. We hebben hier dus geen eigen servers staan, iets waar we een voorloper in zijn. Als we dan toch kunnen kiezen qua locatie, mag het best deze dynamische omgeving zijn, waarin onze ambitie een goede voedingsbodem krijgt.”

En die ambitie is een heel Corda-gebouw met Scapta te kunnen vullen?

“Neen, dat is niet de structuur die we beogen. We mikken op teams van ongeveer 25 mensen, die elk in hun regio onze Microsoft-toepassingen (vooral Dynamics NAV) gaan implementeren. Nabijheid is belangrijk om een perfecte service te kunnen leveren. Daarom willen we eerder een tweede vestiging beginnen, bijvoorbeeld in de regio Gent, waar een lokale Managing Partner, met de juiste tongval en netwerk, de zaak in co-ownership kan beredderen. Ik ben een sterke voorstander in  het  ‘co-owned’ en duurzaam ondernemen. En nadien misschien nog op andere locaties, wie weet…”

Wat mogen we nog van Scapta verwachten?

“We zullen, bijkomend op onze huidige business, verder investeren in de toekomst. Dat houdt een sterke focus op R&D in. Zo willen we bijvoorbeeld een app-fabriek uitbouwen, waar toepassingen ontwikkeld worden die het gebruik van Microsoft-software eenvoudiger maken. Apps die de communicatie tussen diverse programa’s optimaliseren en voor heel veel bedrijven een handige aanvulling op hun pakket kunnen betekenen. Je hoort dus nog van ons, zeker weten!”